Bij ons wordt u vlees in huis gerijpt, maar wat is nu eigenlijk gerijpt vlees of dry aged vlees?

Bij Den Hertog draait alles om het creëren van een onvergetelijke culinaire ervaring.

Ons gedreven keukenteam zorgt voor een menu vol smaakvolle gerechten, variërend van traditionele Vlaamse lekkernijen tot het beste stuk gerijpt vlees.

Met deze filosofie in gedachten volgen wij voor ons Dry Aged gamma de volledige CARBRERA lijn van onze leverancier.

Een topproduct!

CARBRERA MEAT BY CARMANS:

Carbrera Marbling selected by Carmans vertegenwoordigt een voortreffelijke culinaire ervaring die voortkomt uit de decennialange expertise van de familie Carmans in het selecteren van premium rundvlees. Drie generaties met kennis en passie voor vlees. Carbrera is niet zomaar een naam, het staat voor een toewijding aan kwaliteit en het constant streven naar perfectie. De oorsprong van Carbrera gaat terug tot de dagen waarop de pa van Erik en Luc Carmans, gewapend met zijn   vertrouwde slagersfiets, naar het slachthuis trok om met zorg het beste vlees te selecteren. Deze traditionele  aanpak, gecombineerd met een jarenlange ervaring, heeft geleid tot de geboorte van Carbrera, een merk dat synoniem staat voor superieur gemarmerd rundvlees.

Centraal in de filosofie van Carbrera staat de marmering van het vlees. Marmering, het intramusculaire vet dat door het spierweefsel van het rund loopt, speelt een cruciale rol in het bepalen van de smaak, textuur en sappigheid van het vlees. Door aandachtig te letten op de marmering, selecteert Carmans alleen het vlees dat voldoet aan de   hoogste normen van malsheid en smaak. Elk stuk Carbrera-rundvlees is zorgvuldig gekozen om een perfecte balans te bieden tussen malsheid en smaak  waardoor elke hap een gastronomisch genot wordt. Carbrera belooft een ongeëvenaarde culinaire ervaring die elke maaltijd naar een hoger niveau tilt.

Met Carbrera brengt de familie Carmans niet alleen een stukje erfgoed en traditie naar uw tafel, maar ook de   belofte van excellentie en smaakvolle voldoening. Dus, wanneer u kiest voor Carbrera, kiest u niet alleen voor   rundvlees, u kiest voor een culinaire ervaring die de test van tijd en traditie heeft doorstaan.

DRY AGED MEAT BY DEN HERTOG

Vlees kopen we bijna altijd supervers. Maar dat hoeft niet persé, want als een stuk vlees eerst de tijd heeft gekregen om te rijpen, krijgt het een heerlijk volle smaak. Dry aging is zo’n bereidingswijze die zorgt voor heel mals vlees met een intense smaak.

Gerijpt vlees;  Bij dry aging wordt vlees nog aan het bot of zonder bot voor langere tijd – variërend van 21 tot 200 dagen – bewaard in een ruimte waar de luchtvochtigheid (85 procent), luchtcirculatie en temperatuur (tussen 0 en 1 graden Celsius) streng worden gecontroleerd. Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit   speciale vlees zo lekker mals. Na minimaal 21 dagen van rijping voelt het vlees nog hard en droog aan en ziet het er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Vóór consumptie wordt de zwarte korst eraf gesneden.

CARBRERA ENTRE COTE & RIB EYE BY DEN HERTOG

Wij rijpen in twee kasten ons vlees. Entre cote, rib eye (Carbrera) & cote du boeuf (Angus).

Voor de klassieke liefhebbers van dry aging rijpen wij deze stukken volledig naturel. Deze stukken zijn een echte aanrader voor de liefhebbers van basic aged meat.

Uiteraard zou Den Hertog, Den Hertog niet zijn als we aan de klassieke wijze niets veranderde!

In onze andere kast rijpen we entre cote & rib eye (Carbrera) volledig ingepakt in onze botermengeling met onze ondertussen gekende kruidenmengeling. Zoals ikzelf zou zeggen GEDURFD MAAR FANTASTISCH VAN SMAAK